Nyheter

25/08/2021


 

Du lyssnar väl på Ridhuspodden?

19/9

Pay and Ride: Anmälan och proposition finns på TDB. OBS! Ridskoleryttare anmäler via kansli@borasridhus.se efter godkännande från ridinstruktör

23/8

Hoppträning för Amanda Ericsson: Anmälan på den här länken

19/8

Intensivkurs ponny grupp röd- TTE 28-29 aug. Anmälan på Hippocrates.

9/8

Första dagen på ridskolan! Logga in på Hippocrates för att anmäla eller se din ridtid.

14/6

Den 24/6 är sista dagen på ridskolan och den 28, 29 och 30 juni är våra sista kurser och ridläger för vårterminen. Vi startar upp HT med ridskolans första dag v 32 måndagen den 9/8. Under v 31 kan du se din ridtid på Hippocrates.

7/6

Var du med och svarade på vår enkät? Här ser du ett sammandrag av svaren

4/6

Hitta till vår youtubekanal

3/6

Hitta vårt senaste styrelseprotokoll här

31/5

Vi är Miljödiplomerade för ännu ett år! Vi har haft revision av Miljöstrategen och är godkända för ännu ett år framåt. Nyfiken på vad vi gör? Kontakta sara@borasridhus.se

21/5

Du lyssnar väl på Ridhuspodden? Nytt avsnitt finns ute nu.

20/5 BFK tshirts!

Nu kan du köpa din BFK- tshirt. 120 kr swish och det finns från XS till XL herr. Köp i kansliet eller be din ridlärare om hjälp.

18/5

Klubbens ungdomssektion Halali säljer Ravelli sportkläder och andra fina saker- sponsra dem genom att köpa några fina handdukar och kanske nya träningskläder? HÄR hittar du länken

14-16/5 Dressyrmeeting

Vi ser fram emot att vårt årliga Dressyrmeeting, dressyrtävling för yrkesverksamma ryttare. Publikfritt event så enbart öppet för tävlande, medföljande och funktionärer. Resultat går att följa via Equipe.

29/4

Efter en längre tids skadebekymmer har vi idag efter samråd med veterinär tagit farväl av vår fina Monique.

28/4

Idag hade klubbens nybildade utvecklingsgrupp sitt första möte. Även om det inte är slutgiltigt bestämt att den nya järnvägen tvingar oss att flytta, måste vi vara beredda på det. Dagens möte visar på att gruppen har en god framtidstro kring en flyttad verksamhet. Nästa steg är samtal och möten med kommunen för att diskutera våra önskemål vid en ev. flytt. Utvecklingsgruppen består av Sara Eriksson, Malin Nilsson, Stina Friggerdal, Victoria Carlerbäck samt Dag Ekner. Om ni har frågor på vägen är ni välkomna att kontakta ovanstående personer.

 

20/4 Nya dragningen av järnvägen

En utvecklingsgrupp är startad av Styrelsen.

Utvecklingsgruppen har startats för att ligga i framkant om klubben tvingas att flytta på grund av hur den nya järnvägen kommer att dras. Det handlar om att styra ytor, önskad verksamhet, geografisk placering osv.

För att få ut mesta möjliga från gruppen kommer den även arbeta med hur vi kan utveckla klubbens verksamhet på befintlig plats.

Det var en av anledningarna till att vi gjorde en medlemsenkät för att få in konstruktiva förslag. Enkäten är kort med en fråga hur högt man skattar klubben samt två förbättringsförslag.

Götalandsbanan

Trafikverket har nu lämnat in ett förslag, ett förstahandsval, om den nya snabbjärnvägen mellan Borås och Göteborg, där dragningen och tågstationen hamnar vid ridhuset. Läs gärna mer i media.

 

1/3 Borås Grand Prix inställt

Årets GP den 18-21 mars ställs in pga EHV-1 viruset som uppkom i Valencia

 

28/2 Årsmöte

Årets årsmöte sker digitalt

 

Coronarestriktioner 2021

 • Personer med förkylnings- eller sjukdomssymptom ska INTE besöka Borås Fältrittklubb
 • Tvätta händerna, med tvål och rinnande vatten, alt handsprit.
 • Stanna inte kvar på anläggningen längre än nödvändigt. Kom och rid, och åk därefter hem.
 • Rid med handskar
 • Rengör gärna tyglar, stigläder och sadelgjordsstroppar efter dig. Använd varmt vatten och sadelsåpa.
 • Kom max 25 min före lektionens start. Om din häst går lektionen före, vänta om möjligt utomhus tills lektionen börjar.
 • Åk hem direkt efter din lektion, eller direkt efter att du gjort iordning din häst om den inte går lektionen efter dig.
 • Max en medhjälpare/elev och endast till de elever som behöver hjälp med att iordningställa och/eller leda hästen får följa med till ridskolan. Småsyskon får stanna hemma.
 • Tänk på att hålla 2 m avstånd till varandra.
 • Är du sjuk, även med milda symtom, ska du inte komma till ridskolan alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.
 • Tvätta händerna ofta
 • Hosta/nys i armvecket

Vi hoppas på er förståelse för dessa regler så att vi kan fortsätta hålla igång ridskoleverksamheten, för er, vår och hästarnas skull.

Vi följer kontinuerligt myndigheternas beslut och Svenska Ridsportförbundets rekommendationer.